Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Ιστορικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εκδόθηκε από: meteothes.gr
Ενημερώθηκε: Τρίτη, 28/06/2022 23:00
 
Υπόλοιπο
απόψε
Καταιγίδα
Καταιγίδα
Τετάρτη

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
Τετάρτη
(νύχτα)
Σχεδόν Αίθριος
Σχεδόν Αίθριος
Πέμπτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Πέμπτη
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Παρασκευή

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Παρασκευή
(νύχτα)
Καταιγίδα
Καταιγίδα
Σάββατο

Σχεδόν ηλιοφάνεια
Σχεδόν ηλιοφάνεια
<2 mm. <2 mm. <2 mm. <2 mm.
Ελάχ: 23° Μέγ: 31° Ελάχ: 25° Μέγ: 32° Ελάχ: 25° Μέγ: 33° Ελάχ: 25° Μέγ: 33°
  Heat: 33°   Heat: 34°        
ΒΒΔ
2
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΔΒΔ→ΝΝΔ
5→14-31
km/h
Μέτριος
Ν→Δ
11-31→άπνοια
km/h
Μέτριος
ΔΝΔ→ΝΝΔ
5→17-34
km/h
Μέτριος
Ν→ΔΝΔ
12-34→4
km/h
Μέτριος
ΝΔ
7→17-34
km/h
Μέτριος
Δ
4-34
km/h
Μέτριος
ΝΝΔ
5-36
km/h
Μέτριος
UV: 9
 Πολύ Yψηλή 
UV: 9
 Πολύ Yψηλή 
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 
UV: 8
 Πολύ Yψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Υπόλοιπο απόψε
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης. Μικρή πιθανότητα βροχής. Πιθανότητα για διάσπαρτους όμβρους. Ελάχιστη 23°. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 2 km/h. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τετάρτη
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 31°. Δείκτης δυσφορίας μέχρι 33°. Δείκτης UV μέχρι 9. Aνεμος δυτικός-βορειοδυτικός περίπου 5 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό περίπου 14 km/h, με ριπές έως 31 km/h, το απόγευμα.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Σχεδόν αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 25°. Aνεμος νότιος περίπου 11 km/h, με ριπές έως 31 km/h, το βράδυ, στρεφόμενος σε δυτικό σχεδόν άπνοια μετά τα μεσάνυχτα.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 32°. Δείκτης δυσφορίας μέχρι 34°. Δείκτης UV μέχρι 9. Aνεμος δυτικός-νοτιοδυτικός περίπου 5 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό περίπου 17 km/h, με ριπές έως 34 km/h, το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε αίθριο ή μερικώς νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 25°. Aνεμος νότιος περίπου 12 km/h, με ριπές έως 34 km/h, το βράδυ, στρεφόμενος σε δυτικό-νοτιοδυτικό περίπου 4 km/h μετά τα μεσάνυχτα.
Παρασκευή
 
Κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Υετός σε μορφή όμβρων κατά περιόδους. Μέγιστη 33°. Δείκτης UV μέχρι 8. Ανεμος νοτιοδυτικός περίπου 7 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 17 km/h, με ριπές έως 34 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Παρασκευή (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ. Πιθανότητα για διάσπαρτους όμβρους. Ελάχιστη 25°. Aνεμος δυτικός περίπου 4 km/h, με ριπές έως 34 km/h. Πιθανότητα υετού 30%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Σάββατο
 
Κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Υετός σε μορφή όμβρων κατά περιόδους. Μέγιστη 33°. Δείκτης UV μέχρι 8. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 5 km/h, με ριπές έως 36 km/h. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Σάββατο (νύχτα)
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε αίθριο ή μερικώς νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα βροχής το βράδυ, αργότερα μια μικρή πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Διάσπαρτοι όμβροι πιθανόν. Ελάχιστη 23°. Ανεμος νοτιοδυτικός περίπου 9 km/h, με ριπές έως 27 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν άπνοια μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 40%. Υετός κυρίως μεταξύ 2 και 5 mm.
Κυριακή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 31°. Δείκτης δυσφορίας μέχρι 33°. Δείκτης UV μέχρι 8. Ανεμος νοτιοδυτικός περίπου 5 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 14 km/h, με ριπές έως 29 km/h, το απόγευμα.
Κυριακή (νύχτα)
 
Σχεδόν αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 24°. Aνεμος νότιος περίπου 11 km/h, με ριπές έως 29 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 4 km/h μετά τα μεσάνυχτα.

WXSIM: Αρχική διαμόρφωση σελίδας πρόγνωσης: Saratoga-Weather.org. Προσαρμογή στα Ελληνικά: Τσιουκανάρας Αθανάσιος.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Γραφική παράσταση πρόγνωσης

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη, παράγεται από το λογισμικό WxSim και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από το σταθμό της Π.Π. Γερμανού, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και την ευρύτερη περιοχή αυτού. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (37 μ.) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

Ακρίβεια: Η ακρίβεια της πρόγνωσης είναι καλύτερη από 80% για τις επόμενες 24 ώρες, 70% για τις επόμενες 48 ώρες και ακολουθεί φθίνουσα πορεία σε βάθος χρόνου. Μεγαλύτερη ακρίβεια παρέχεται για τις επόμενες 2-3 ημέρες, ενώ από τις 3-6 καταγράφεται περισσότερο η τάση εξέλιξης του καιρού.

Πρόγραμμα ενημερώσεων: 06:30 - 12:30 - 18:30 - 23:30 τοπική ώρα (GMT+3 θερινή ώρα, +2 χειμερινή ώρα)