Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Ιστορικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εκδόθηκε από: meteothes.gr
Ενημερώθηκε: Σάββατο, 25/03/2023 06:00
 
Σήμερα

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Απόψε

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Κυριακή

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Κυριακή
(νύχτα)
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Δευτέρα

Καταιγίδα
Καταιγίδα
Δευτέρα
(νύχτα)
Πιθανότητα βροχής
Πιθανότητα βροχής
Τρίτη

Ηλιοφάνεια
Ηλιοφάνεια
Τρίτη
(νύχτα)
Αίθριος
Αίθριος
<2 mm. <2 mm.
Μέγ: 21° Ελάχ: 13° Μέγ: 22° Ελάχ: 13° Μέγ: 21° Ελάχ: 9° Μέγ: 10° Ελάχ: 7°
              WCh: 3°
ΔΒΔ→ΝΝΔ
4→13-27
km/h
Σχεδόν μέτριος
Ν→Β
5
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΒΒΔ→ΔΒΔ
11-29
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΝΑ
7
km/h
Πολύ ασθενής
ΝΝΑ
9-29→14-30
km/h
Μέτριος
ΒΔ
19-40→35-57
km/h
Σχεδόν θυελλώδης
ΒΒΔ
41-56
km/h
Σχεδόν θυελλώδης
ΒΒΔ
27-50
km/h
Ισχυρός
UV: 5
 Μεσαία 
UV: 5
 Μεσαία 
UV: 5
 Μεσαία 
UV: 5
 Μεσαία 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Σήμερα
 
Κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Μέγιστη 21°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος δυτικός-βορειοδυτικός περίπου 4 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοδυτικό περίπου 13 km/h, με ριπές έως 27 km/h, το απόγευμα.
Απόψε
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν αίθριο μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 13°. Aνεμος νότιος περίπου 5 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο μετά τα μεσάνυχτα.
Κυριακή
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 22°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 11 km/h, με ριπές έως 29 km/h, το πρωί, στρεφόμενος σε δυτικό-βορειοδυτικό το απόγευμα.
Κυριακή (νύχτα)
 
Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 13°. Ανεμος νοτιοανατολικός περίπου 7 km/h.
Δευτέρα
 
Ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Πιθανότητα για διάσπαρτους όμβρους. Μέγιστη 21°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος νότιος-νοτιοανατολικός περίπου 9 km/h, με ριπές έως 29 km/h, το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 14 km/h, με ριπές έως 30 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε αίθριο ή μερικώς νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 9°. Ανεμος βορειοδυτικός περίπου 19 km/h, με ριπές έως 40 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 35 km/h, με ριπές έως 57 km/h, μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τρίτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 10°. Αίσθηση ψύχρας περίπου 6. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 41 km/h, με ριπές έως 56 km/h.
Τρίτη (νύχτα)
 
Αίθριος. Ελάχιστη 7°. Αίσθηση ψύχρας μεταξύ 3 έως 6. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 27 km/h, με ριπές έως 50 km/h.
Τετάρτη
 
Μερικώς έως κυρίως ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Μέγιστη 13°. Δείκτης UV μέχρι 4. Aνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 22 km/h, με ριπές έως 38 km/h, το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 12 km/h, με ριπές έως 33 km/h, το απόγευμα.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 7°. Aνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 6 km/h.
Πέμπτη
 
Ηλιοφάνεια. Μέγιστη 19°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος βόρειος περίπου 9 km/h, με ριπές έως 27 km/h, το πρωί, στρεφόμενος σε νοτιοδυτικό το απόγευμα.
Πέμπτη (νύχτα)
 
Μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 10°. Aνεμος νότιος περίπου 6 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.

WXSIM: Αρχική διαμόρφωση σελίδας πρόγνωσης: Saratoga-Weather.org. Προσαρμογή στα Ελληνικά: Τσιουκανάρας Αθανάσιος.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Γραφική παράσταση πρόγνωσης

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη, παράγεται από το λογισμικό WxSim και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από το σταθμό της Π.Π. Γερμανού, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και την ευρύτερη περιοχή αυτού. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (37 μ.) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

Ακρίβεια: Η ακρίβεια της πρόγνωσης είναι καλύτερη από 80% για τις επόμενες 24 ώρες, 70% για τις επόμενες 48 ώρες και ακολουθεί φθίνουσα πορεία σε βάθος χρόνου. Μεγαλύτερη ακρίβεια παρέχεται για τις επόμενες 2-3 ημέρες, ενώ από τις 3-6 καταγράφεται περισσότερο η τάση εξέλιξης του καιρού.

Πρόγραμμα ενημερώσεων: 06:30 - 12:30 - 18:30 - 23:30 τοπική ώρα (GMT+3 θερινή ώρα, +2 χειμερινή ώρα)