Πρόγνωση μοντέλου WXSIM για: Ιστορικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Εκδόθηκε από: meteothes.gr
Ενημερώθηκε: Παρασκευή, 24/05/2024 23:00
 
Υπόλοιπο
απόψε
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Σάββατο

Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Σάββατο
(νύχτα)
Καταιγίδα
Καταιγίδα
Κυριακή

Καταιγίδα
Καταιγίδα
Κυριακή
(νύχτα)
Καταιγίδα
Καταιγίδα
Δευτέρα

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
Δευτέρα
(νύχτα)
Κυρίως νεφελώδης
Κυρίως νεφελώδης
Τρίτη

Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
<2 mm. <2 mm. 5 mm. <2 mm. <2 mm. <2 mm.
Ελάχ: 21° Μέγ: 27° Ελάχ: 21° Μέγ: 23° Ελάχ: 20° Μέγ: 25° Ελάχ: 20° Μέγ: 26°
               
ΝΝΔ
4
km/h
Σχεδόν άπνοια
ΝΝΔ
4→16-38
km/h
Μέτριος
ΝΝΔ
11-31→4
km/h
Μέτριος
ΝΝΔ
6→14-30
km/h
Μέτριος
ΝΝΔ
7-27
km/h
Σχεδόν μέτριος
ΝΝΔ
7-27→17-33
km/h
Μέτριος
Ν
12-33→3
km/h
Μέτριος
Ν
6-25→18-37
km/h
Μέτριος
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 6
 Υψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 
UV: 7
 Υψηλή 

Αναλυτική Πρόγνωση:

Υπόλοιπο απόψε
 
Μερικώς νεφελώδης. Ελάχιστη 21°. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 4 km/h.
Σάββατο
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης. Μικρή πιθανότητα βροχής. Υετός σε μορφή όμβρων κατά περιόδους. Μέγιστη 27°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 4 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 16 km/h, με ριπές έως 38 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Σάββατο (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη προς νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα για διάσπαρτους όμβρους. Ελάχιστη 21°. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 11 km/h, με ριπές έως 31 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 4 km/h μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Κυριακή
 
Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Πιθανότητα βροχής. Καταιγίδες πολύ πιθανόν, μερικές ίσως έντονες. Μέγιστη 23°. Δείκτης UV μέχρι 6. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 6 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 14 km/h, με ριπές έως 30 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 50%. Υετός περίπου 5 mm.
Κυριακή (νύχτα)
 
Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη. Μικρή πιθανότητα βροχής. Πιθανότητα για διάσπαρτους όμβρους. Ελάχιστη 20°. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 7 km/h, με ριπές έως 27 km/h. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Δευτέρα
 
Μερικώς νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει έως κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Υετός σε μορφή όμβρων κατά περιόδους. Μέγιστη 25°. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 7 km/h, με ριπές έως 27 km/h, το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 17 km/h, με ριπές έως 33 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Δευτέρα (νύχτα)
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Υετός σε μορφή όμβρων κατά περιόδους. Ελάχιστη 20°. Aνεμος νότιος περίπου 12 km/h, με ριπές έως 33 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 3 km/h μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τρίτη
 
Μερικώς νεφελώδης. Μέγιστη 26°. Δείκτης UV μέχρι 7. Aνεμος νότιος περίπου 6 km/h, με ριπές έως 25 km/h, το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 18 km/h, με ριπές έως 37 km/h, το απόγευμα.
Τρίτη (νύχτα)
 
Νεφελώδης. Μικρή πιθανότητα βροχής. Πιθανότητα για διάσπαρτους όμβρους. Ελάχιστη 19°. Aνεμος νότιος-νοτιοδυτικός περίπου 11 km/h, με ριπές έως 32 km/h, το βράδυ, στρεφόμενος σε δυτικό περίπου 4 km/h μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τετάρτη
 
Μερικώς νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Πιθανότητα για διάσπαρτους όμβρους. Μέγιστη 25°. Δείκτης UV μέχρι 5. Aνεμος δυτικός-βορειοδυτικός περίπου 6 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 11 km/h, με ριπές έως 26 km/h, το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.
Τετάρτη (νύχτα)
 
Μερικώς έως σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής. Πιθανότητα για διάσπαρτους όμβρους. Ελάχιστη 21°. Aνεμος δυτικός περίπου 6 km/h. Πιθανότητα υετού λιγότερο από 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.

WXSIM: Αρχική διαμόρφωση σελίδας πρόγνωσης: Saratoga-Weather.org. Προσαρμογή στα Ελληνικά: Τσιουκανάρας Αθανάσιος.

*Υετός: Στερεό κατακρήμνισμα όπως, βροχή, χιόνι, χαλάζι κι όλα τα είδη αυτών. Μετράται σε mm (χιλιοστά). Ισοδύναμο μέτρησης: l/m² (λίτρα ανα τετραγωνικό μέτρο). Σε περίπτωση χιονιού, η αναφορά γίνεται στην υγρή μορφή αυτού (λιωμένο χιόνι - ισοδύναμο νερού).

*Δείκτης UV: Ο Δείκτης UV (Ultra-Violet=Υπέρ-Ιώδης) είναι ένα μέγεθος το οποίο καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα απλό μέσο έκφρασης της επικινδυνότητας της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η τιμή του Δείκτη UV στην Ελλάδα μπορεί φτάσει μέχρι και 10 ή 11, τιμές που εκφράζουν εξαιρετικά δραστική ακτινοβολία και κατά συνέπεια την ανάγκη άμεσης προστασίας από τον ήλιο.

*Δείκτης Δυσφορίας(Humidex):

*Το Humidex είναι ένας δείκτης που χρησιμοποιείται από τους Μετεωρολόγους, για να περιγράψει πόσο ζεστό αισθάνεται τον καιρό ο μέσος άνθρωπος, συνδυάζοντας την επίδραση της ζέστης με την υγρασία. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι στους 30° C και το υπολογιζόμενο Humidex 40, αυτό καταδεικνύει πως την υγρή ζέστη (ζέστη + υγρασία) την αισθανόμαστε σαν "ξηρή" ζέστη 40° C.

*Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία του Καναδά, μια τιμή του δείκτη κοντά στο 30 προκαλεί "μερική δυσφορία ", μια τιμή κοντά στο 40 προκαλεί "μεγάλη δυσφορία" και πάνω από 45 χαρακτηρίζεται "επικίνδυνη". Οταν το humidex φτάσει το 54, η θερμοπληξία είναι πολύ πιθανή.

*Ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται ευρέως στα μετεωρολογικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Γραφική παράσταση πρόγνωσης

Πληροφορίες: Η πρόγνωση αυτή είναι αυτοματοποιημένη, παράγεται από το λογισμικό WxSim και βασίζεται σε δεδομένα που συλλέγονται αυτόματα από το σταθμό της Π.Π. Γερμανού, καθώς επίσης κι από διάφορες πηγές (αριθμητικά μοντέλα καιρού, ραδιοβολήσεις, παρατηρήσεις σε ακτίνα περίπου 2.000 km κ.α.). Αφορά το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και την ευρύτερη περιοχή αυτού. Οι υπολογισμοί θερμοκρασίας και υγρασίας γίνονται με βάση το υψόμετρο του σταθμού (37 μ.) και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το υψόμετρο σε άλλες περιοχές της πόλης. Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων γίνεται κάθε 6 ώρες ακριβώς και η πρόγνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα περίπου 35 λεπτά αργότερα μετά το πέρας της επεξεργασίας. Η απόδοσή της στα Ελληνικά γίνεται αυτόματα και τυχόν συντακτικά λάθη θα διορθώνονται το συντομότερο δυνατό.

Ακρίβεια: Η ακρίβεια της πρόγνωσης είναι καλύτερη από 80% για τις επόμενες 24 ώρες, 70% για τις επόμενες 48 ώρες και ακολουθεί φθίνουσα πορεία σε βάθος χρόνου. Μεγαλύτερη ακρίβεια παρέχεται για τις επόμενες 2-3 ημέρες, ενώ από τις 3-6 καταγράφεται περισσότερο η τάση εξέλιξης του καιρού.

Πρόγραμμα ενημερώσεων: 06:30 - 12:30 - 18:30 - 23:30 τοπική ώρα (GMT+3 θερινή ώρα, +2 χειμερινή ώρα)